Emotional Freedom Techniques (EFT)

Na het behalen van EFT Level 1, 2 en 3 (gecertificeerd door WORLD CENTER FOR EFT – Gary Graig), is Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut : Monica van der Lem, één van de eersten in Nederland, die het EFT- SB examen heeft behaald bij het Nederlands EFT Examen Bureau.

Emotional Freedom

EFT = Emotional Freedom Techniques ; is ontwikkeld door Gary Craig, en is een krachtige Energetische Psychologie methode. Negatieve gedachten en onverwerkte emoties, bewust en/of onbewust, veroorzaken verstoringen in het energiesysteem van het lichaam. EFT kan deze verstoringen herstellen door in een bepaalde volgorde op specifieke meridiaanpunten te kloppen, terwijl verbaal de emoties en/of het trauma-evenement hardop opgezegd worden. Hierdoor is het mogelijk de emoties en stress te ontladen en te verwijderen uit het lichaam.

EFT maakt het mogelijk om onverwerkte opgeslagen emoties te verwerken, zodat deze geen negatief effect meer hebben op het geestelijk en lichamelijk welzijn. Ookal wordt

EFT aangeprezen als zelfhulptechniek, is het raadzaam om eerst EFT te doen met een therapeut die bekwaam is met de EFT methodiek. Een ervaren therapeut kan meer hulpzaam zijn bij een doelgerichtere aanpak, waardoor teleurstellingen, bij louter en alleen zelfhulp, worden voorkomen. In overleg, kunnen verschillende thema’s of belastende gebeurtenissen, als huiswerk, thuis, worden “geklopt”. Zo is het mogelijk om systematisch te werken, wat de effectiviteit sterk verhoogd!

EFT zorgt voor bevrijding van emotionele klachten door een eenvoudige vorm van psychische acupressuur. Tijdens het toepassen van EFT is het niet nodig je levensverhaal te vertellen, en is het niet nodig om alles sterk her te beleven, of om in een groot tranendal te belanden. EFT zorgt voor onmiddelijke uitdoving van het stress-gevoel, waardoor tranen vaak niet eens de kans krijgen om te gaan rollen.

EFT is effectief bij 85% van de mensen en biedt een pijnloze, complete en blijvende oplossing (mits systematisch toegepast). EFT is ook wetenschappelijk bewezen effectief. Uit onderzoeken blijkt dat de positieve werking van EFT beter scoort dan EMDR en Cognitieve Therapieën.

EFT valt echt onder de noemer ; EET HET EN JE WEET HET !

Voor mensen die nu nog anti-depressiva gebruiken is eerst overleg nodig met de therapeut, alvorens er EFT mogelijk is. Het gebruik van anti-depressiva, angstremmers en anti-epileptica vertraagt de behandeling met EFT aanzienlijk! Er is dan 2 tot 5 keer meer behandeling nodig!

 

EFT kan NIET worden toegepast bij: – mensen met een persoonlijkheidsstoornis – borderline syndroom – meervoudige persoonlijkheidsstoornis – narcistische persoonlijkheidsstoornis – schizoïde persoonlijkheidsstoornis – schizotypische persoonlijkheidsstoornis – theatrale persoonlijkheidsstoornis – schizofrenie – mensen die nu nog anti-depressiva gebruiken – mensen die last hebben van paranoia. Voor mensen die voldoen aan één of meerdere genoemde criteria en dit niet melden geldt: Iedereen draagt zelf verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen gedrag, zowel tijdens consulten als buiten de consulten. Een ieder blijft ten alle tijden persoonlijk verantwoordelijk voor wat hij/zij met EFT doet. Verantwoordelijkheid kan nimmer worden afgeschoven aan Lichaam en Energie in Balans, Monica van der Lem, en de mensen die EFT gepattenteerd hebben of uitgevonden.