Januari 2015 website aangepast naar de nieuwste inzichten en ontwikkelingen

leeib Nieuws Leave a comment  

NutrigenomicsJanuari 2015 website aangepast naar de nieuwste inzichten en ontwikkelingen!

Uitgebreide informatie op de  nieuwe pagina’s 
 
VITAMINE B12-TEKORT                   
 
METHYLATIE                    
 
MTHFR                    
 
NUTRIGENOMICS
 

Orthomoleculaire geneeskunde TO THE NEXT LEVEL!

Nutrigenomics is een nieuwe wetenschap over de effecten van voedingsmiddelen en voedselbestanddelen op genexpressie. Hierbij is het onderzoek gericht op het identificeren en begrijpen van de interacties, op moleculair niveau, tussen voedingsstoffen (en dus ook supplementen) met het genoom, de genen dus!

Genetische variaties spelen een zeer belangrijke rol in de methylatie!

Methylering zorgt voor onderhoud en reparatie van het DNA in alle cellen en weefsels van het lichaam om genezing te reguleren en cel-energie te metaboliseren en speelt dus een belangrijke rol in de epigenetica. Tevens geeft het genetische expressie van het DNA en is het betrokken bij neurologische functies. Methylering is ook essentieel in de lever ontgifting en speelt het een belangrijke rol bij de immuniteit. Methylering is een essentiële metabole functies van het lichaam en wordt gekatalyseerd door vele genen die enzymen aansturen

Dankzij het “Human Genome Project”, een programma om het menselijk DNA op te helderen, is zeer veel DNA geanalyseerd (1990 – 2003). Hierbij is ontdekt dat Methyleentetrathydrofolaatreductase, afgekort = MTHFR, een veel voorkomende genmutatie is onder de wereldbevolking. Ca. 45% van de wereldpopulatie heeft mutatie(s) van dit gen in meer of mindere mate, dit is dus 1 op de 2 mensen!!!
 

Genetisch ProfielElk deel van de methylering route, en dat zijn er heel veel, kan worden beïnvloed door SNP’s. De populairste en meest bestudeerde is MTHFR. Als dit gen, wat ook het MTHFR-enzym aanstuurt bv 80% functie verlies heeft omdat men een homozygoot gemuteerd gen heeft, dan heeft dit een zeer grote gevolgen voor de gehele methylatie, met alle gevolgen van dien. Zo bestaat er ook bv. de SNP die MTR heet, dit gen stuurt het enzym methionine synthase aan, wat essentieel is bij de vorming van methylcobalamine (bio actief vitamine B12). Indien men een heterozygoot gemuteerd gen heeft met een functie verlies van bv 40%, dan kan het lichaam dus significant minder methylcobalamine (bio actief vitamine B12) produceren! Ook weer……….. met alle gevolgen van dien!

“Vitamine B12-tekort heeft een effect op alle onderdelen van het lichaam”

“Vitamine B12-tekort is een sluipmoordenaar”

 

Add a Comment