Vitamine B12-tekort [bijscholing]

Lichaam en Energie in Balans Educatie Centrum Logogenetics-lifestyle-logoIn 2015 en 2016 werd deze 1-daagse bijscholing reeds 5x gegeven aan bijna 180 artsen en therapeuten.

Accreditatie is verleend door MBOG, KTNO (BATC, VBAG, LVNG), NWP, VNT, NVST in 2015 en 2016.

Het volgen van deze bijscholing is de perfecte opstap naar de 8-daagse bijscholing Methylatie, MTHFR, Nutrigenomics &23andMe Professional 

B12-tekort MTHFR 23andMe Nutritional GenomicsMonica van der Lem heeft uitgebreid wetenschappelijke onderzoeken bestudeerd. Hieruit is een syllabus door haar samengesteld over vitamine B12, vitamine B12-tekort, foliumzuur, folinezuur, 5-MTHF en MTHFR. De samenstelling van de syllabus levert voor veel artsen, therapeuten, beroepsoefenaars en iedereen die geïnteresseerd is, die net als Monica vragen op dit specialistische vakgebied hebben, meer kennis op. De aangeboden informatie, met voor velen vernieuwde inzichten en nieuwetijdskennis, bestaat uit ca. 200 pagina’s met ca. 370 wetenschappelijke referenties, voor wie “up to date” wil zijn qua kennis van dit moment. 
 
Zo verteld Monica: Met alles wat ik heb meegemaakt de afgelopen 15 jaar, ook zelf, met een chronisch vitamine B12-tekort (ontdekt in 2001), wilde ik echt veel meer weten over vitamine B12 en zocht ik naar verdieping en antwoorden. Vitamine B12 veranderde mijn leven enorm. Anno 2020 ben ik reeds 13 jaar Natuurgeneeskundig Therapeut en heb ik ongeveer 2000 mensen behandeld, voornamelijk met vermoeidheidsklachten, burnout, ME/CVS, SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). Deze mensen hadden bijna allemaal vitamine B12 als onderdeel van de behandeling.

Als natuurgeneeskundig therapeut en met haar achtergrond van medisch analist klinische chemie & hematologie, behandelt Monica van der Lem ,op passievolle wijze cliënten met oa. aanhoudende vermoeidheid, ME/CVS/Lyme, SOLK en burn-out. Een belangrijk onderdeel van haar behandelwijze is het inzetten van hoge doseringen methylcobalamine en adenosolcobalamine, aangevuld met de meest recente inzichten van gerenommeerde internationale artsen en behandelaars, zoals Dr. Ben Lynch, Dr. Carol Savage en Dr. Amy Yasko.

Monica zal een bijscholing verzorgen, die een nieuwe zienswijze geeft op, waarom een vitamine B12-tekort niet meer losgezien kan worden van MTHFR en methylatie.

WIST U DAT:

In 2013 werden bij een onderzoek onder de Rotterdamse bevolking bij 70.000 personen (willekeurig) vastgesteld dat er in ruim 45% van de bepaling van vitamine B12 in serum  de waarde kleiner was dan 200 pmol/L was, ongeacht leeftijd of geslacht. 
Eigenlijk had dus 45% een vitamine B12-tekort! Dit onderzoek werd gedaan onder auspiciën van Prof. Dr. J. H. Richardus, hoogleraar Infectieziekten en Publieke Gezondheid van het Erasmus MC en Dr. S. de Lathouder, klinisch chemicus van de STAR-MDC ; beide nemen ook deel aan de “Vitamin B12-Deficiency Research Group”.
 

1-daagse BIJSCHOLING: Vitamine B12-tekort, foliumzuur, folinezuur, 5-MTHF en MTHFR!  voor artsen, therapeuten en beroepsoefenaars

6 juni 2015, 14 juni 2015, 24 oktober 2015, 28 november 2015 en 20 maart 2016. Impressie voor foto’s: http://ymlp.com/zlF9Om
 

 


Monica zal een bijscholing verzorgen, die een nieuwe zienswijze geeft op, waarom een vitamine B12-tekort niet meer losgezien kan worden van MTHFR en de methylatie. Hierbij worden de vele mogelijke oorzaken besproken van vitamine B12-tekort en de behandelmogelijkheden met hogere doseringen hydroxocobalamine, methylcobalamine en adenosylcobalamine. Tevens wordt er ook dieper in gegaan voor het toepassen van wel of geen foliumzuur, folinezuur en methylfolaat (5-MTHF). Er wordt dieper ingegaan op verschillende belangrijke vitale processen zoals methylatie, de NO-cyclus, de ATP-cyclus, de homocysteïne huishouding, waarbij B12 een zeer belangrijke centrale rol speelt. En worden de verschillende klinische testmogelijkheden besproken. 


 


SPONSORS:

PRO HEALTH MEDICAL

 
Tijdens deze bijscholing zal PRO HEALTH aanwezig zijn met een stand. PRO HEALTH kan allerlei klinische onderzoeken uitvoeren, in oa. bloed en urine, ter ondersteuning van het bepalen van de problematiek met betrekking tot: vitamine B12-tekort, foliumzuurstofwisseling, MTHFR en methylatiestofwisseling. Deze klinische testen worden ook besproken tijdens de bijscholing.