25-OH vit D + 1,25 vit D

Altijd Vitamine D = 25 OH vit D (op lab aanvraagformulier) samen met 1,25 vit D (op lab aanvraagformulier er los bijschrijven) bepalen in bloed, bekijk en lees mijn presentatie waarom dit zo belangrijk is.

En nooit meer Vitamine D3 suppleren als deze te laag is in bloed, ZONDER te controleren wat de waarde is van 1,25 vit D!

Intracellulaire pathogeen belastingen geven verhoogde omzetting van de 25OH-vitD naar de 1,25 vitamine D, vaak zie je dan verlaagde 25OH-vitD in bloed, dan D3 suppletie slikken, als je 1,25 vit D verhoogd is, is juist een contra-indicatie. Dus intracellulaire pathogenen maken op deze manier je immuunsysteem zwakker, slim hoor…. en dan zomaar D3 nemen als de 25OH-vit D te laag is, zonder dat je weer wat de 1,25 vit D is, is gewoon niet handig, 75% van de getestte mensen in mijn praktijk hebben te lage 25OH-vitD en te hoge 1,25vit D, zie ik al de afgelopen 4 jaar.

Dus vitamine D3 slikken is dan juist pathologie verergeren. De 1,25 vitamine D is vaak verhoogd door intracellulaire belastingen met virussen en bacteriën, die ook vaak een rol kunnen spelen bij het ontstaan van auto immuniteit. Dus met de winter in aantocht standaard je D3 slikken kan juist niet zo’n gezonde keus zijn, als je 1,25 vitamine D te hoog is, laat deze samen met D3 eerst onderzoeken in bloed om zeker te zijn van je “gezonde keuze”.

Indien vit D3 wordt toegepast als zijnde om genezing en botaanmaak te bevorderen weet dan het volgende, indien de 1,25 vit D te hoog is in bloed en je gaat dan D3 suppleren dan maak je juist meer inflammatie (ipv genezing) en meer botontkalking, de (chronische) verhoogde 1,25 vit D Is ook een belangrijke factor bij het ontstaan van osteopenie en osteoporose, causaal is een te hoge 1,25 vit D verbonden met auto immuun processen die belastingen met intracellulaire pathogenen. Dus om de 1,25 vit D normaal te krijgen zou je dus dat causaal effectief moeten behandelen op intracellulaire pathogenen! Dan normaliseren de 25OH vit D en de 1,25 vit D. Zeker 75% van mijn cliënten in mijn praktijk heeft een te hoge 1,25 vit D, in mijn praktijk laat ik dat onderzoeken in bloed bij PRO HEALTH. Ook is dat vit K2 geven niet het juiste voor bovenstaande dat staat hier nog geheel los van. Ook voor mijn collega’s een belangrijk punt om mee rekening te houden en niet standaard D3 te suppleren als de 25OH vit D te laag is en het winter is. Altijd – in alle gevallen – de 1,25 vit D checken om echt te weten wat je doet!

Hieronder 2 PDF bestanden om te downloaden, mijn presentatie in PDF en de wetenschappelijke publicatie.

Vitamine D3 en Calcitriol (=1,25 vit D) presentatie Genetics & Lifestyle ©

11_2014_Article_755 Inflammation and vitamin D the infection connection