Over

Sinds 2007 is Monica van der Lem Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut (5 Natuurgerichte Principes) en heeft ze haar praktijk “Lichaam en Energie in Balans” Tevens is zij Medisch Analiste Klinische Chemie & Hematologie, heeft ze CPION HBO Medische Basiskennis. En is zij Alchemist, Componist, Muzikant, Educator en Inspirator, met Hoogsentiviteit als haar Kracht.

Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut (BATC) & Transformational Life Coach & Medisch Analiste Klinische Chemie en Hematologie, Therapeut voor Leefstijlgeneeskunde, inspirator, onderzoeker & kennisbron met een fascinatie voor Nutrigenomics. Tevens hou ik mij bezig met de ontwikkeling en toepassing van Muziek Therapie.

Monica is autodidact en gespecialiseerd, zowel wetenschappelijk en klinisch als ook bio-energetisch! Met haar analyseplan en behandelplan maakt zij gebruik van de kennis van de 5 Natuurgerichte Principes en Oosterse geneeswijzen en wijsheid (pols diagnose, acupunctuur, de meridianen en de 5 elementenleer), van Westerse wetenschap en logica, de biochemie van de systeembiologie van het menselijk lichaam (Nutrigenomics), en van haar fijnbesnaarde bio-energetische capaciteit – met heldervoelendheid als talent en het kunnen waarnemen van de reacties van het autonome zenuwstelsel op therapeutica – in een systemische denk- en werkwijze op post HBO/WO nivo.

Sinds 2007 is zij tevens getraind en ontwikkeld in het waarnemen van de reacties van het autonome zenuwstelsel, waardoor zij met precisie therapeutica kan kiezen met het testen van de autonome reflex = de reactie van het automatische zenuwstelsel (deze is niet beinvloedbaar! en tevens ook reproduceerbaar en vergelijkbaar), hierdoor kan Monica van der Lem ook testen met behulp van videobellen. Het testen met behulp van videobellen doet zij al sinds 2013 en heeft zij inmiddels voldoende empirisch bewijs dat dit werkzaak en betrouwbaar is. Hiermee kan zij een op maat behandelplan samenstellen wat tevens gebaseerd is op haar enorme kennis over Nutrigenomics: de biochemie en systeembiologie van het menselijk lichaam.

Monica heeft zich gespecialiseerd in de complementaire behandeling van aanhoudende vermoeidheidsklachten, burnout, HSP, ME/CFS, Lyme en co-infecties, vitamine B12-tekort, MTHFR, zogenaamde SOLK klachten en de nieuwe orthomoleculaire- en leefstijlgeneeskunde met betrekking tot 23andMe en Nutrigenomics. Met dit totaalpakket aan kennis en ervaring is het mogelijk om allerlei klachten en ziekten (in lichte tm ernstige mate), zoals bv ook auto-immuunziekten, prikkelbare darm syndroom, fibromyalgie en gewrichtsklachten, allergie en hooikoorts, hormonale klachten, problemen met zwangerschap en zwanger worden, slaapproblemen, psychische klachten zoals onrust, angsten, paniek, dwangmatigheid, woede aanvallen en depressie, complementair te behandelen. Lees nog meer op de pagina “Doelstelling”.

In oktober 2011 en oktober 2017 is de praktijk en Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut Monica van der Lem gevisiteerd en gekeurd door het onafhankelijk kwaliteits- en registratie instituut Stichting Kwaliteitsbeheer Natuurgerichte Therapeuten (KBNT). Deze visitatie/keuring is verplicht voor Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeuten die zijn aangesloten bij de `BATC. De praktijk “Lichaam en Energie in Balans” en de praktijkvoering van Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut “Monica van der Lem” zijn volledig goed gekeurd.

Sinds 2016 is Monica van der Lem organisator en docent van/bij “Genetics & Lifestyle”

Sinds 2013 heeft zij veel kennis opgedaan dankzij het vernieuwende vakgebied Nutrigenomics (23andMe genetica en epigenitica), leerde zij heel veel van Dr. Ben Lynch en Dr. Amy Yasko. Nutrigenomics: is eigenlijk de systeem biologie van het menselijk lichaam.

Systemisch en hierarchisch (dus qua prioriteit) is er een samenhang tussen de verschillende biochemische systemen als het gaat om inflammatie reductie, verbeteren van de lever detox en andere detox systemen (ontgifting) en het verbeteren van de energiehuishouding. Inflammatie is op biochemisch nivo de causale oorzaak waarom klachten en ziekten ontstaan!

Monica van der Lem heeft dit alles sinds 2017 vertaald naar een EPIGENETISCH TESTMODEL waarbij zij tijdens het testen van de autonome reflex = de reactie van het automatische zenuwstelsel (deze is niet beinvloedbaar! en deze testmethode is tevens ook reproduceerbaar en vergelijkbaar) helder krijg wat er speelt in de ontregelde biochemie in relatie tot: ontgifting (lever / nieren / lymfe / cellulair), energiehuishouding (ATP / citroenzuurcyclus), inflammatie (vrije radicalen / NO cyclus / cytokinen) en de belastingen met: virus, virusresten, schimmel, parasiet, bacterien, Lyme en Co-infecties etc, die ook weer de biochemie ontregelen! Hierdoor kan een passende en causale behandeling worden samengesteld.

In 2016 tm 2021 heeft Monica veel geleerd over verschillende technieken voor trauma healing, stress release en mindset zoals oa.: somatic experiencing, hypnose, regression, mindset en re-training the mindset, vergroten van body awareness en het helen van het innerlijke kind. Dit kan ook waardevol zijn als onderdeel van een behandeling met 1 of meerdere “Innerlijke Reis” sessie(s) / Inner Child Healing. Meer info “Innerlijke Reis” sessie

In de 2de helft van 2021 is mij duidelijk geworden dat ik energy reader en energy healer ben, ik ben een “upgrader” en een “clearer” ?❤???⭐ Nou was ik dat al als DJ Miss Monica, want niet voor niets dat ik zalen vol zo in extase kon krijgen en houden. Dit neemt in mijn praktijk ook bijzondere vormen aan. Ik zie woorden en ook informatieve energievelden soms ook met personen erbij tijdens mijn 1 op 1 sessies met mensen. Door dit te bespreken en te doorvoelen samen, help ik mensen verder met “bewust worden” en hun heling. Ik doe dit vanuit “free-flow” waarbij ik de energie lees en voel en waarneem, niks is met sturing en planning. Ik wil ook even helder stellen dat ik geen toekomt voorspeller ben. Ik werk met de energie en informatie die zich “in het NU” aanbiedt en eigenlijk kan ik het onderbewuste van de persoon waarnemen en deze helpen om van onbewuste blokkades af te komen. Hierdoor doe ik nu ook “Quantum Upgrades” sessies. Deze zijn vooral geschikt voor die mensen die hier al mee bezig zijn met het verhogen van hun bewustzijn met upgraden en clearing. Doel van deze sessies: “Embodiment of Ascension” dat betekend belichaming van licht en onvoorwaardelijke liefde. Hierbij hoort emoties opschonen en een betere connectie krijgen met je hogere zelf en vanuit je hogere zelf, vanuit flow en ease, je ding te doen.

Ik ben Monica van der Lem en geboren in 1971 te Rotterdam. Tijdens mijn tienerjaren had ik al veel interesse voor het menselijk lichaam.

Ik wilde dokter worden, maar toen ik te horen kreeg wat en hoe lang ik nog hiervoor moest studeren was ik compleet ontmoedigd. Niet verder wetend wat ik wilde, deed ik een beroepentest. Hier kwam uit: opleiding voor medisch laborante. Dat leek mij wel wat, dus na de MAVO ging ik naar het Middelbaar Laboratorium Onderwijs (MLO); Het Reynevelt College in Delft (het voormalige Van Leeuwenhoek Instituut; een 4 jarige MBO opleiding). Na 3 jaar theorie en 1 jaar stage op het klinisch chemisch- en hematologisch laboratorium van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam, behaalde ik mijn diploma Medisch Analiste Klinische Chemie & Hematologie. Hierna werkte ik 4 jaar in het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer op het Klinisch Chemisch- en Hematologisch Laboratorium, met veel plezier deed ik bloed-, urine-, en ontlasting-onderzoek.

In de tussentijd was ik sinds 1990 verliefd geworden op house muziek. En in 1996 was deze hobbie als DJ compleet uit de hand gelopen. Ik nam ontslag van het lab, en begon mijn eigen bedrijf als DJ Miss Monica. Ik heb van mijn hobbie mijn werk gemaakt en heb ik dit met veel plezier gedaan tot en met januari 2013. Door mijn gedrevenheid, passie, een uitputtende relatie en te veel hooi op mijn vork nemen, nam in de zomer van 1998 mijn leven een compleet andere wending. Ik werd ziek met Pfeiffer en herstelde hier niet van en kreeg 1 jaar later ME ; het chronisch vermoeidheidssyndroom. Ik heb toen bijna 5 jaar op een bed gelegen, ik kon niet lezen, schrijven, praten en geluid verdagen, vanwege de intense hoofdpijnen. Ik kon geen visite verdragen, niet zitten, niet douchen, zelfs mijzelf wassen was te veel. Ik heb zelfs 1,5 jaar in het donker gelegen omdat ik geen licht kon verdragen. Daarbij moest ik ook oordoppen en een geluidsbeschermer op mijn hoofd dragen omdat het minste geluid mij al te veel was! Het was allemaal niet te verdragen voor mij. In deze jaren, 1998 t/m juli 2003, begon mijn zoektocht om weer beter te worden. Mijn leven is veel te leuk en ik was vastberaden om weer helemaal beter te worden! Na 1 afspraak bij de internist werd wel duidelijk dat deze mij niet kon helpen. Een voorstel voor opname op de afdeling psychiatrie leek mij geen juiste keuze! Er was iets mis met mijn lichaam! Niet met met mijn hoofd!

Ik heb toen van 1999 t/m juli 2003 letterlijk geshopt met mijn lijf bij artsen en therapeuten in het niet reguliere geneeskunde circuit. Uiteindelijk kwam ik bij arts Paul van Meerendonk, welke gespecialiseerd is in de behandeling van ME. Na 1 jaar behandeling door hem, liep ik weer buiten in 2002 en had ik geen last meer van ME. Toen gebeurde er iets raars. Terwijl ik bij vrienden op visite was voelde ik mij ineens weer instorten, de ME was in een flits terug gekomen. Na volledige screening bij Paul van Meerendonk, bleek dat al mijn bloedwaarden nog steeds goed waren en hij wist niet meer hoe hij mij zou kunnen helpen. Daar lag ik dan weer in bed terwijl ik helemaal niks kon verdragen.

Hierna kwam ik terecht bij Wim Frauenfelder in Scheveningen. Ik had vernomen dat deze man Japanse massage deed waarvan je heel goed van ging ontgiften. Ik zat midden in mijn gebitssannering bij de biologische tandarts (verwijderen 14 amalgaam vullingen) en ik dacht, als deze Wim Frauenfelder mij goed kan ontgiften, misschien wordt ik dan wel beter. Ik kwam bij Wim op de behandelbank terecht en hij zei tegen mij : ik ga je beter maken meissie. Ik dacht, dat zou fijn zijn, maar eerst zien en dan pas geloven. Hij ging mij keihard masseren, om alle blokkades weg te masseren. Ook deed hij allerlei spiertesten en ging hij mij een soort van her-programeren waarbij ik hardop moest zeggen : ik kan het, ik wil het en ik ben sterk. Ook kreeg ik een magneetveld-ding over mijn hoofd en moest ik naar gekleurd licht kijken. Halverwege moest ik met hem dansen, en ik begon toen te huilen. Ik kreeg een kado van hem: een Yogiman. Dat was raar, ben je daar voor een behandeling en dan krijg je een kado. En wat voor een kado ; die Yogiman wilde ik graag hebben, omdat ik deze heel mooi vond, ookal wist ik toen niet wat het betekende. Toen geschiedde HET WONDER! Ik liep, na 2 uur behandeling, wonderbaarlijk genezen de praktijk uit. Ik had ineens nergens geen last meer van, behalve dat ik de volgende dag bont en blauw was van het harde masseren. Sindsdien; 13 juli 2003, ben ik volledig en wonderbaarlijk genezen van mijn ME!!! Ik heb heel lang niet begrepen hoe dit nu kon, sinds een paar jaar begrijp ik het wel, het is het normaliseren van een hyperreactief limbisch systeem, dus het rustig maken van onbewust trauma en early life stress wat enorme lichamelijke klachten kan geven.

Hierna, in mijn zoektocht om mijn darmen goed te krijgen (ivm chronische diarree), kwam ik terecht bij: Drs. Anne Marie Mojet, door haar ben ik van iets bewust geworden, wat ik helemaal niet van mijzelf wist. Ik liep dus constant emoties van andere mensen over te nemen en zat dan regelmatig helemaal niet lekker in mijn vel en was hier ook echt moe van! Na dik 2 jaar (2005 t/m 2007) regelmatig een consult psycho-kinesiologie bij haar te hebben gehad, heb ik hier geen last meer van. Dit, samen met mijn 1ste jaar opleiding Energetisch Management bij Stef Freriks in 2007, hebben ervoor gezorgd dat ik bewust ben geworden van allerlei fijnstoffelijke energieën die ik kan voelen, waarnemen en kan sturen. Zo kan ik deze nu ook afvoeren en mij afsluiten hiervoor. Dit is dan ook life-changing voor mij geweest!

Door mijn, medische basiskennis als Medisch Analiste Klinische Chemie & Hematologie, met 5 jaar ervaring op een klinisch- chemisch/hematologisch ziekenhuis laboratorium, samen met alle ervaringen tijdens mijn eigen ME-ziekte-periode (waarvan ik wonderbaarlijk genezen ben), heb ik veel geleerd. Als autodidact volg ik allerlei seminars en opleidingen, over allerlei vormen van geneeswijzen. Om hiermee mijn kennis nog meer te vergroten, en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en werkwijzen, zowel biochemisch als energetisch.

Ik heb reeds meer dan 2500 mensen behandeld, de meeste hadden chronische vermoeidheid als hoofdklacht.

Gevolgde Opleidingen

Dagelijks lees ik op internet allerlei interessante artikelen met betrekking tot mijn vakgebied.

2016 tm heden verschillende technieken voor trauma healing, stress release en mindset zoals oa.: somatic experiencing, hypnose, regression, mindset en re-training the mindset, vergroten van body awareness en het helen van het innerlijke kind.

December 2016 = DIPLOMA HBO Medische Basiskennis CPION @ Con Amore behaald

2014 & 2015 & 2016 = MTHFR / Methylatie / Nutrigenomics bij het opleidingsinstituut van Dr. Ben Lynch en seminars van Dr. Amy Yasko, minimaal 300 studie-uren in de vorm van online webinars, video’s, podcasts, geschreven artikelen en DVD’s.

Bij Cell Care Academy – 3-day Masterclass SmartDNA

Bij Ortho Health Foundation: Immuunsysteem – Lyme voor Asyra Therapeuten – Lyme Specialist – Lyme voor TCM Therapeuten – Lyme Energetisch bekeken – Het DNA Ontrafeld

Bij Asyra: Quest4/Asyra Conferentie 2015

Bij Het Reynevelt College in Delft: Diploma MLO Medisch Analiste Klinische Chemie & Hematologie

Bij www.medischebasiskennis.nl: Diploma HBO Medische Basiskennis per januari 2010

Bij BIOREVA: Introductiedag en vervolgcursus Electro Acupunctuur volgens Voll (EAV) – Cursus Bioresonantie – Dr. H. Rossmann EAV Seminar

Bij Praktijk de Nieuwe Ham (DNH Research / Drs. R. Broekhuyse): Levende belagers – DNH Research “Nieuwste Ontwikkelingen” November 2009 – Cursus Vegatest

Bij ARVINON Kennis Instituut voor Complementaire Geneeskunde (Dr. Fred Kuipers): Lyme Deel 1, Lyme Deel 1 + 2, 2 Terugkomdagen Lyme – Stofwisselingsstoornissen bij degeneratieve ziekten – Regulatieve Geneeskunde – Auto-immuniteit en auto-immuunziekten

Bij Hans Reijnen / Mens Sana: BNS-therapie & Dimensio Spirito

Bij INVINTRO: Bijscholing Beyond Balance Protocol 2x door Kathrin Deutsch – Internationaal Lyme Congress 2015 – Masterclass Beyond Balance van Susan McCamish

AVIG: Nitrostress oa met Prof. Dr. Martin L. Pall – Symposium “Diagnostiek in de Integrale Geneeskunde”.

Bij Nutramin: Het emotioneel systeem en de darmen – Virus Therapie – Emoties & Meridian Balance – 5 Elementenleer – Effectieve behandelstrategieen – Therapie met 5 Sterren – Asyra Basis opleidng – Lyme Congres 2012 – Enzymen, Neurotransmitters & Enzymen – Fibromyalgie en ME

Bij Academie NAEG (Eric van Schijndel): Asyra Professional dag 1 Immuunsysteem – Asyra Professional dag 2 Hormonen – Asyra Professional dag 3 Emoties – Asyra Professional dag 4 Organen en Orgaansystemen

Bij Medizimm (drs. N.J. Zimmermann): Startersdag : werken met de middelen van Medizimm voor klinische psychologie – expertdag : werken met de middelen van Medizimm voor klinische psychologie – extra bijscholingsdag in 2014

Bij VitOrtho: Multidisciplinaire aanpak van autisme (docent Dr. Tinus Smits)

Bij Academie voor Klassieke Homeopathie (voormalig J.T. Kentcollege): EHBO met homeopathie

Bij Bonusan: Detoxificatie – Degeneratie vs Regeneratie – Ontstekingen – Psychische Stress – Klinische toepassing van Vitamine D – Salvestrolen – Schildklier aandoeningen – Nieuwe impuls bij vermoeidheidsklachten – Optimale hersenstofwisseling van foetus tot oudere

Bij Stichting Therapeuten Advies: Drainage en ontgiften en Constitutietypes Complex bekeken – Werken met Endotox en Gemmoplex – Fytotherapie – Darmen anders bekeken – Angst, depressie en Burnout – Therapeutisch werken met Labyrinten

Bij Energetica Natura: Preventie en behandeling van allergie (docent Dr. J.Kamsteeg) – Behandeling van belasting met Parasieten

Bij Vita Producten: Quantumlogie “werken met expediënten”

Bij ATABC 2013: Globesitas

Bij Orthica: Speciaal voor Vrouwen

Bij HEEL: Ontsteking en de toepassingen van Traumeel Bij RP Vitamino : Ontstekingen, ontlastingonderzoek en rondleiding op het laboratorium

Bij Sanopharm: Zuur Base evenwicht

Bij De Zonnevlecht: Embryologie – Bio-tensor – Kleurentherapie

Bij TS Products: Bach Bloesems Nivo 1 en Nivo 2

Bij Stef Freriks: Energetisch Management en Wichelroede (1ste jaar in 2007)

Bij Bloesem Remedies Nederland: Biochemie volgens Dr. Schüssler met gezichtsanalyse

Bij Levenskracht: EFT = Emotional Freedom Techniques basiscursus, Level 1 en Level 2 en Level 3

Bij EFT = Diploma EF