Epigenetisch Testmodel

WhatsApp LogoVERNIEUWDE WERKWIJZE
Vanaf 5 maart 2019 consulteer ik nog uitsluitend met behulp van videobellen  (nadat ik meer dan 10 jaar een praktijkruimte had). Ik gebruik hiervoor het programma “WhatsApp” (voorheen gebruikte ik Skype). Indien u twijfelt over een videobellen consult, plan dan “de 10 minuten gratis kennismaking” om te kijken en het testen te ervaren. Lees ook de ervaringen van cliënten op mijn website en Facebook: https://www.lichaamenenergieinbalans.nl/ervaringen-van-clienten/

Meer informatie hierover klik hier


Van 2008 tm 2011 testte ik 4 jaar mijn cliënten met E.A.V. = Electro Acupunctuur volgens Voll.

Van 2012 tm 2017 testte ik 6 jaar mijn cliënten met Asyra PRO = meest geavanceerde, flexibele en gebruikersvriendelijke bio-energetisch testapparaat.

Vanaf begin 2017 (wat reeds begonnen was in 2012) heb ik al mijn kennis en ervaring vertaald naar een Epigenetisch Testmodel, waardoor kan ik nog beter dan met EAV en of Asyra PRO kan testen, en kan bepalen wat de behoeften en de belastingen zijn, met een testmethode die reproduceerbaar en vergelijkbaar is. Hierdoor kan ik met precisie een op maat behandelplan samenstellen.

Van juni tm december 2017 testte ik zowel Asyra PRO als ook het door mij ontwikkelde Epigenetische Testmodel tijdens al mijn consulten, eind 2017 kwam ik tot de conclusie, op basis van empirisch bewijs, dat mijn Epigenetische Testmodel veel beter en accurater was bij alle consulten! dan wat de Asyra PRO mij kan bieden. Het door mij ontwikkelde Epigenetische Testmodel, op basis van mijn vakkennis en ervaring, is tevens hierarchisch en systemisch.

De afgelopen 10 jaar heb ik mij getraind en ontwikkeld in het waarnemen van de reacties van het autonome zenuwstelsel (mijn enorme hoge gevoeligheid is mijn Kracht). Het autonome zenuwstelsel kan niet liegen en is niet te beinvloeden! De meeste cliënten in mijn praktijk kunnen dit ook zelf waarnemen tijdens het consult. Dit samen met de VAS polsdiagnostiek (= autonome reflex test) stelt mij in staat om met precisie therapeutica (een combinatie van: supplementen, herbals, homeopathie/bio-resonantie, Thiol free dieet, COMT dieet en glutamaat-arm dieet) te kiezen en een op maat behandelplan samen te stellen wat tevens gebaseerd is op mijn enorme kennis over Nutrigenomics en methylatie: de biochemie en systeembiologie van het menselijk lichaam (met genetica/SNPs, tekorten en of teveel met: vitaminen, mineralen, eiwitten, vetzuren, hormonen, neurotransmitters) in samenhang met Lyme en co-infecties en andere belastingen met micro-organismen (zoals virus, schimmel en parasiet), mycotoxinen, vaccinatieschade, miasma’s, ontregelingen op hersenkern niveau, HPU, belastingen met toxinen, straling, zware metalen, zwavel-intolerantie en pre- en pro-biotica.

Met mijn achtergrond als Medisch Analiste Klinische Chemie & Hematologie kan indien wenselijk of nodig (altijd in overleg/samenspraak en toestemming van de cliënt) aanvullend bloedonderzoek/ontlastingonderzoek / Genetica-SNPs onderzoek worden gedaan, hierbij maak ik gebruik van: samenwerking met de huisarts/behandelend arts, of op eigen initiatief: PRO HEALTH laboratorium, Medivere testen en 23andMe/SmartDNA. Ik werk ook op integraal-, klinisch- en wetenschappelijk niveau.

Epigenetisch Testmodel foto 1  20171211_093552


TREAT THE PATIENT NOT THE SNP GENEWat betekent Epigenetisch / Epigenetica?

= alle factoren van invloed op het menselijk lichaam, behalve de genen.

Chronische klachten en ziekten zijn een optelsom! van de epigenetische factoren! en niet de genetica!

Epigenetische factoren verstoren juist ook de biochemie / stofwisseling.

Waarom suppletie op basis van een Gene Report 23andMe geen juiste keuze is?

Omdat Genexpressie! wordt beïnvloed door Epigenetica!

Genexpressie is de mate waarmee het DNA van een gen gekopieerd wordt naar messenger RNA (mRNA) of andere RNA’s en mRNA vertaald wordt naar een aminozuursequentie wat bv een enzym is. Dit proces bestaat uit twee stappen: transcriptie van DNA in mRNA en translatie van mRNA naar eiwitten. Verschillen in genexpressie zijn wat een cel zijn eigen karakter of functie geeft.

Het is wel zo, dat ik door al deze kennis over de biochemische pathways met genetica (23andMe)en epigenetica meer inzichten heb gekregen, welke ik ook toepas met mijn Epigenetische Testmodel en het samenstellen van een passend behandelplan.


 

Epigenetische Factoren