Ziekte van Lyme

Week van de Teek 2015

LYME – BORRELIOSIS – “WOLF IN SCHAAPSKLEREN” ?! …………. ZEER ONDERSCHAT!

De jaarlijkse “Week van de Teek” heeft in de maand april zeer veel aandacht gekregen. In allerlei media, televisie en internet, is er veel aandacht geschonken aan teken, tekenbeten en het risico op het krijgen van de Ziekte van Lyme. Grote dikke krantenkoppen en headliners in nieuws melden dat de Ziekte van Lyme de afgelopen jaren explosief is toegenomen en dat deze infectieziekte zich als een olievlek aan het verspeiden is. Het RIVM meldt een zorgelijke verviervoudiging in 20 jaar tijd. Volgens het RIVM ontwikkelen ca. 25.000 mensen per jaar de Ziekte van Lyme in meer of mindere mate. RIVM start tevens een onderzoek meer inzicht te krijgen in de oorzaken van langdurige klachten na behandeling voor de ziekte van Lyme, het ‘LymeProspect’ onderzoek. Het LymeProspect onderzoek is een samenwerkingsverband tussen het RIVM, AMC, Radboud UMC en Gelre ziekenhuizen Apeldoorn.

Het is een mooi “Teken” dat er eindelijk meer aandacht hiervoor is, want het is hard nodig, daar vele Lyme-patienten op erkenning van hun ziekte zitten te wachten! Worden ZIJ wakker??!……………
 
Op 5 juli 2017 meldt het prominente Amerikaanse ABC NEWS dat het Amerikaanse CDC, Center of Disease Control and Prevention, verklaart dat Lyme testen niet betrouwbaar zijn en dat een negatieve test niet altijd juist is. CDC adviseert vanaf nu meerdere Lyme testen te doen. http://abcnews.go.com/top…/lifestyle/health/lyme-disease.htm

 


WAT TE DOEN BIJ EEN TEKENBEET?

HetSAFECARD om teken te verwijderen correct verwijderen van de teek is uiteraard heel belangrijk. Er is maar 1 JUISTE manier van het verwijderen van een teek!
Lees deze dus 1 keer aandachtig door, want zodra u ooit eens dit moet doen, kan dit van cruciaal belang zijn!
Zie website van Stichting Tekenbeetziekten  www.tekenbeetziekten.nl
Bestel daar de SAFECARD, om teken te verwijderen, die je als handige card altijd bij je kan hebben.

 


WIST U DAT ???!!!

De borrelia bacterie kan je als mens ook oplopen door insectenbeten (mug, vlo, huisstofmijt, horzel) en deze bacterien bevinden zich ook op onze voedsel. Tevens zijn ze sexueel overdraagbaar en zijn ze aangetoont in menselijk traanvocht bij besmette personen. Een van de grootste besmettingsfactoren is het speeksel van huisdieren zoals hond en kat. Wist u dat een infectie ook mogelijk is zonder rode kring en huidafwijkingen?! 

Tick bite

Het einde is zoek met deze spirocheet bacterien infectie welke kunnen leiden/lijden tot wel een scala van ca. 350 ziektebeelden/klachten.

De Amerikaanse arts Dr. Cowden, expert in de behandeling van o.a. Lyme en mede testontwerper voor de Asyra, zegt dat in meer dan 50% van de gevallen bij de mensen met chronische ziekten/aandoeningen deze Lyme bacterien en co-infecties een zeer belangrijke rol spelen!

Borrelia heeft verschillende nare eigenschappen, zo eet het magnesium, cysteine en mangaan op, hierdoor ontstaan er tekorten en heeft dit veel gevolgen. Tevens kan zij de vitamine D receptor (VDR) blokkeren. Dit heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid, waarbij de het immuunsysteem alleen maar zwakker wordt. Hierdoor kunnen de co-infecties ook een belastende rol gaan spelen, met alle gevolgen van dien!

Vragenlijst Co-infecties ArminLabs

Co-infecties kunnen zijn: Babesia, Bartonella, Ehrlichia, Rickettsia, Chlamydia pneumoniae, Mycoplasma, Yersina enterocolitica, Herpes Simplex type 1 en 2, Cytomegalie Virus, Toxoplasma gondii, Epstein-Bar-Virus, en de herpesvirussen HVV6 en HVV8.

In Amerika spreek met ipv Lyme ook wel over MSIDS: Multi Systemic Infectious Disease Syndrome. Chronische Lyme vindt plaats in 85% van het gehele lichaam en maar voor 15% in het zenuwstelsel. Lyme is dus een “a whole body disease”.

Monica van der Lem maakt ook gebruik van de vragenlijst voor co-infecties welke ontwikkeld is door ArminLabs. ArminLabs is 1 van de top laboratoria op het gebied van klinische testen voor Lyme en co-infecties. Armin Schwarzbach ontwikkelde, op basis van zijn kennis en onderzoek, een vragenlijst voor artsen en therapeuten om op basis van de verschillende symptomen de mate van de verschillende  co-infecies, Ehrlichia – Babesia –  Rickettsia – Bartonella – Chlamydia Pneumoniae – Chlamydia Trachomatis – Yersinia – Mycoplasma – Coxsackie virus – Epstein Barr Virus / Cytomegalie virus, te kunnen bepalen. Uit zijn eigen onderzoek is gebleken dat de uitkomst van deze vragenlijst overeen kwam met de klinische laboratorium uitslagen. Een handige “tool” dus om sneller te kunnen werken als behandelaar.

In Nederland is het laboratorium PRO HEALTH gespecialiseerd in de klinische testen met betrekking tot Lyme en co-infecties en is het in mijn praktijk mogelijk om bloedonderzoek te laten doen, bv: SERA SPOT en MELISSA LTT, deze testen zijn veel meer betrouwbaar dan de standaard testen via huisarts / ziekenhuis.

 

Vaak is er ook sprake van biofilm. Biofilm is een laag micro-organismen omgeven door zelfgeproduceerd slijm vastgehecht aan een oppervlak. Deze slijmlaag wordt ook ECM oftewel “Extracellulare Matrix” of Glycocalyx genoemd. Extracellulaire matrix kan tot 75 – 95% van de biomassa van een biofilm omvatten, en maar 25 – 5% bacteriën. De CDC (Centre of Disease Controle) schat dat er bij ca. 65% van de infecties ook biofilm aanwezig is. Het schijnt dat biofilms tot wel 1000x meer resistent kunnen zijn tegen anti-biotica, dan de bacterien zelf. Terugval van de patient kan komen door stress, hierdoor verhoogd het adrenaline gehalte en dit laat de biofilm weer toenemen. Behandeling van de biofilm in een latere fase van de behandeling is belangrijk!


BEHANDELMOGELIJKHEDEN 

Lyme screening Asyra PRODe Asyra PRO/IDT kan verschillende bacterien op bio-energetische wijze analyseren. Ook is er vaak sprake van co-infecties met andere bacteriën of virussen. Lyme is de “nieuwe Syphilis”. En zo wordt deze spirocheet, met zijn capaciteit tot muteren en zichzelf onherkenbaar kunnen maken voor het immuunsysteem, een belangrijke factor in de behandeling van chronische klachten en -ziekten, daar deze reeds een pandemie is. Hiernaast een aantal afbeelding van een selectie van de test- en behandelmogelijkeden.

 

 

 

 

Ook heeft Monica van der Lem, zelf samengestelde en geprogrammeerde testen, om een analyse te kunnen maken met betrekking tot Lyme en de co-iinfecties. Tevens is zij op de hoogte van de verschillende behandelprotocollen:

Testset Ki Science– Ki Science Biological Lyme & Detox Support Protocol  (Dr. Dietrich Klinghardt)
– Beyond Balance Protocol (Susan McCamish)
– Nutramedix Protocol (Dr. Lee Cowden)
– Buhner Protocol (Stephan Buhner)
– Vitakruid TCM Formule Protocol
– Epigenar Protocol (Dr. F. Kuipers)
– Kaardebol Protocol

                                                                                        Beyond Balance

In december 2012 heeft Monica van der Lem deelgenomen aan “Lyme deel 1″ bijscholing van het ARVINON Kennis Instituut voor Complementair Geneeskunde, welke werd gedoceerd door Dr. F. Kuipers. In Maart 2013 deelgenomen aan “Lyme deel 1+2″ bijscholing van het ARVINON Kennis Instituut voor Complementair Geneeskunde, welke werd gedoceerd door Dr. F. Kuipers. In Maart 2013 en April 2013 tevens deelgenomen aan 2 terugkomdag van deze opleiding. Ook heeft ze deelgenomen aan het Lyme Congres van Nutramin in 2013. In 2015 volgde Monica nog verschillende bijscholingen over Lyme bij SOHF met oa. de 2 daagse Lyme Specialist. In 2015 en 2016 bezocht Monica ook verschillende Lyme Congressen met top sprekers.

Sinds maart 2014 werkt Monica ook met het Beyond Balance protocol. Ook volgde zij 2x een bijscholing hierin welke werd gegeven door arts Katharina Deutsch.  Zij is opgeleid door de ontwikkelaar van het Beyond Balance Protocol Herbaliste Susan McCamish.

In december 2015 heeft Monica de “Advanced Applications of the Beyond Balance Formulas” bijgewoond welke werd gegeven door de Susan McCamish, het brein, de ziel en het kloppende hart van Beyond Balance uit USA.

Sinds oktober 2016 is Monica van der Lem ook geregistreerd “Member of ILADS”   ILADS = International Lyme and Associated Diseases Society.
 
Optimaliseren van vitamine B12, de methylatie en de detoxificatie, is van groot belang bij Lyme en co-infecties.
Meer informatie op de pagina’s VITAMINE B12-TEKORT en METHYLATIE en MTHFR en NUTRIGENOMICS
 

INTERNATIONAAL LYME CONGRES 2015

Lyme Conference 2015 INVINTROOp 10 &11 april, organiseerde INVINTRO B.V. en SURON de tweedaagse conferentie van Internationaal TOP nivo!

 

“Integrale Behandelmethoden van de Ziekte van Lyme en Co-infecties”

 

                 2 dagen een bomvol programma, met zeer interessante presentaties van:

Lyme Conference 2015 INVINTRO speakers

Monica van der Lem heeft deelgenomen aan dit congres en heeft 2 nieuwsbrieven geschreven met een verslag van beide dagen.
Bekijk de nieuwsbrieven voor meer informatie:
 

NIEUWSBRIEF APRIL 2015 LYME DEEL 1

NIEUWSBRIEF APRIL 2015 LYME DEEL 2 

DOWNLOAD VERSLAG LYME CONFERENCE 2015 – door Monica van der Lem (PDF)

LYME CONFERENCE 2015 INVINTRO LYME CONFERENCE 2015 INVINTRO LYME CONFERENCE 2015 INVINTRO

LYME CONFERENCE 2015 INVINTRO LYME CONFERENCE 2015 INVINTRO LYME CONFERENCE 2015 INVINTRO

 LYME CONFERENCE 2015 INVINTRO LYME CONFERENCE 2015 INVINTRO LYME CONFERENCE 2015 INVINTRO

Bekijk de VIDEO IMPRESSIE 

LYME CONFERENCE 2015 certificaat


Op 12 en 13 september 2015 heeft Monica deelgenomen aan het Lyme Congres te Antwerpen, georganiseerd door de Belgische Beroepsvereniging voor Orthomoleculaire Wetenschappen (BBOW)

Saturday Participants are welcome from 9 am
10.00-10.15 Rudy Proesmans, MD, Chairman of BBOW,
Introduction
10.15-11.00 Pol De Saedeleer, RPharm
Lyme Fundamentals: Lyme as a Multi-System Disease
11.00-12.15 Richard Horowitz, MD
An Introduction to Lyme and Associated Tick-borne Diseases in the 21st Century
12.15-13.30 LUNCH
13.30-15.00 Richard Horowitz, MD
Why Can’t I Get Better? Using the 16 Point MSIDS Map for Resistant Chronic Disease
15.00-15.30 BREAK
15.30-16.15 Professor De Meirleir
Immune Dysregulation in Tick-Borne Diseases
16.15-17.00 Marjo Valonen, MD
Case reports: Herbal and nutritional treatment protocols in Lyme and co-infections
17.00-17.30 Q&A
17.30-18.30 BBOW invites all participants, speakers and partners to a networking drink
Sunday Participants are welcome from 8 am
09.00-09.30 Valerie Opsomer, PhD
Bioengineer specialised in risk analysis
Surveillance, Tick Control and Case management for Ticks and Associated diseases in Belgium
09.30-10.15 Lorene Amet, MD
Identifying and Treating Chronic Infection Issues in Childhood Autism
10.15-10.45 BREAK
10.45-12.00 Richard Horowitz, MD
Tick-Borne Co-Infections: Presentation, Diagnosis and Treatment
12.00-12.45 Rudy Proesmans, MD
Thyroid and Adrenal Dysfunction in Chronic Lyme
12.45-14.00 LUNCH
14.00-14.45 Armin Schwarzbach, MD, PhD
Overview Diagnostic Tests for Lyme and Co-infections
14.45-16.00 Richard Horowitz, MD
Clinical Studies and Treatment Options in Lyme-MSIDS
16.00-16.30 BREAK
16.30-17.00 Q&A

 

Lyme Conference AntwerpenLyme Conference Antwerpen


Ivm de vernieuwde wetgeving is verdere uitleg niet mogelijk.

Voor uw vragen omtrent de behandelmogelijkheden neem contact op.