NO cylcus overactief

Heeft u een overactieve NO-cyclus? In mijn praktijk heb ik “2 soorten cliënten”.

1. deze mensen behandel ik met supplementen, homeopathie en herbals en deze mensen hebben na 3 behandelingen in 6 maanden tijd (1x per 2 maanden 1 consult met specifiek getest behandelplan) en deze mensen zijn dan 75% tot 100% van hun klachten kwijt.

2. deze mensen behandel ik met supplementen, homeopathie en herbals en deze mensen hebben kunnen zeer weinig verdragen (dat blijkt dan ook als ik volledig getest heb tijdens de intake), hebben veel intolerante reacties op supplementen, homeopathie en herbals en deze mensen hebben vaak al veel behandelaars gehad en worden eigenlijk niet beter van de veelheid aan supplementen die ze al jaren lang innemen en proberen, vaak ook met averse reacties. Dit zijn de mensen die een overactieve NO-cyclus hebben!

Overal overgevoelig voor zijn komt door een enorme verdichting van het systeem/lichaam, door inflammatie en ook verzuring! Deze verdichting zorgt ervoor dat je slecht kan ontgiften en daardoor dus ook averse reacties hebt op stimulatie mbv supplementen, want je hebt geen ruimte in je lichaam om de reacties ten gevolge daarvan te metaboliseren. Iedereen met chronische klachten en ziekten is verzuurd, de verzuring geeft ook weer meer inflammatie en hoe meer inflammatie hoe meer het systeem verdicht is. Dit heeft ook spin-inversie als gevolg! louter als gevolg want spin-inversie is geen oorzaak! Want door deze ontregelingen veranderd de lading in het lichaam, dat veroorzaakt spin-inversie. De causale behandeling is inbreken op de overactieve NO-cyclus met het “LOW & SLOW” protocol en het milieu in het lichaam veranderen, hierbij zijn Thiol Free dieet en het Fruit dieet van Dr. Morse (The Magic! zit in het fruit! niet de groenten!) ook vaak adviseerde behandelstrategieën om het verdichte systeem/lichaam weer langzaam te gaan openen, dit moet ook langzaam, want indien dit te snel gebeurd dan zijn er wederom vaak veel averse en intolerante reacties.

Wat betekend overactieve NO-cyclus?

In de NO-cyclus wordt onder invloed van bacterien, lyme en co-infecties, virussen, schimmels, parasieten, trauma, early lifestress (kind)patronen, heel veel NO geproduceerd (stikstofmonoxide) wat vervolgens veel inflammatie geeft met andere stoffen die dan hieruit weer gevormd worden zoals peroxinitriet, in combinatie met te veel geproduceerde superoxides (door de belastingen met bacterien, lyme en co-infecties, virussen, schimmels, parasieten) wordt er nog meer inflammatie geproduceerd, en deze inflammatie is alles bepalend bij klachten- en ziektebeelden.

Het menselijk lichaam is een systeem biologie, een soort van meet en regeltechniek. Deze overactieve NO-cyclus met veel inflammatie zorgt voor vele ontregelingen in het lichaam met oa:

– verminderd vermogen om te methyleren, de oplossing is NIET meer methylgroepen gaan slikken, vaak geeft dit ook averse en intolerante reacties.

– verminderd vermogen om te ontgiften, de oplossing is NIET meer detoxers gaan slikken, vaak geeft dit ook averse en intolerante reacties.

– verhoogd verbruik van vitaminen en mineralen, de oplossing is NIET meer vitamines en mineralen gaan slikken, vaak geeft dit ook averse en intolerante reacties.

– slechter vermogen om vitaminen en mineralen en meer micro-nutrienten op te nemen de cel in, door inflammatie en verzuring kan men slechter opnemen de cel in, omdat deze opname afhankelijk is van lading, en deze lading veranderd door de chronische inflammatie en verzuring.

Daarbij komt ook kijken dat het overactieve immuunsysteem, door de belastingen met bacterien, lyme en co-infecties, virussen, schimmels, parasieten, trauma, early lifestress (kind)patronen. Hierdoor kom het vaak in een staat van allergie, zogenaamde mastcel activatie (MCAS) wat weer veel histamine productie geeft, de oplossing is NIET nog meer vitamines, mineralen, omega vetzuren, eiwitten en detoxers etc gaan slikken, vaak geeft dit ook averse en intolerante reacties.

WAT IS DE OPLOSSING DAN WEL? Inbreken in de NO-cyclus met een causale (oorzakelijke!) behandeling van bacterien, lyme en co-infecties, virussen, schimmels, parasieten, en hiervoor gebruik ik samengestelde herbal preparaten uit Amerika die deze micro-organismen doden en waar ook detox ondersteuning in is verwerkt en ik gebruik ook soms homeopathie hiervoor. Supplementen zoals vitamines, mineralen, omega vetzuren, eiwitten en detoxers zijn hier niet geschikt voor! en daarom wordt men ook niet beter terwijl men al jaren lang veel van dit soort middelen slikt! Voor de behandeling van trauma en early lifestress (kind)patronen gebruik ik frequentie middelen die kunnen helpen bij stress release van onverwerkte emoties en ik kan “Innerlijke Reis” sessies doen waarbij vanuit voelen en awareness stress/kindpatronen worden opgehelderd en geneutraliseerd worden, hierdoor neemt dan de chronische NO productie af!

“LOW & SLOW” PROTOCOL doordat ik veel van dit soort mensen heb behandeld (75% van de mensen in mijn praktijk hebben een overactieve NO-cyclus) en ik test met behulp van de reacties van het autonome zenuwstelsel heb ik dit protocol ontwikkeld. Ik werk maar met max 2 middelen (die uittesten met een verbeterende autonome zenuwstelsel reactie) die kunnen inbreken op een overactieve NO-cyclus en dan begin ik met alleen maandag en donderdag 1 druppel hiervan. Dagelijks doseren werkt niet bij deze zeer overgevoelige mensen, dat geeft te veel detox bijwerkingen waardoor de behandeling weer gestaakt moet worden. Dan heb ik 1 per 2 weken kort contact (waar geen extra kosten aan zijn verbonden) en kom ik met advies om de dosering op te bouwen. Te snel opbouwen geeft ook weer te veel detox bijwerkingen waardoor de behandeling weer gestaakt moet worden. De kunst is om LOW & SLOW voor langere tijd te doen, wel 4 tot 12 maanden en dan zonder te veel detox bijwerkingen positief therapie resultaat te behalen.

Voorbeelden uit mijn praktijk met “LOW & SLOW” protocol

– vrouw met zware – bedlegerig) ME/CVS (chronische vermoeidheid) met depressie en angsten: na 9 maanden 35% fitter en 75% minder last van depressie en angsten (behandeling met 1 samengestelde herbal mix en 2 ondersteunende supplementen)

– vrouw met ME/CVS (chronische vermoeidheid) met angsten en veel pijnen in de gewrichten: na 9 maanden 75% fitter en 75% minder last van angst en 50% minder pijn in de gewrichten (behandeling met 2 samengestelde herbal mixen en 3 ondersteunende supplementen)

– vrouw met veel allergische reacties, mastcel activatie, na 6 maanden behandelen 35% minder last van haar allergieen (behandeling met 1 homeopathisch middel en 2 ondersteunende supplementen)

– vrouw met migraine aan de zijkant van haar hoofd wat uitstraalt naar haar oog, na 1 “innerlijke reis consult” opgehelderd en geneutraliseerd wat haar zoveel stress gaf wat haar de migraine gaf, 85% minder last en als ze weer een beetje last heeft weet ze nu hoe ze dit zelf kan verminderen omdat ik haar technieken en awareness heb geleerd mbv een “Innerlijke Reis” sessie.

Dit zijn mensen die al jaren ziek zijn en van alles geprobeerd hebben en niks werkt en ze hebben ook overal last van, totdat ze bij mij komen, want met mijn manier van testen mbv autonome zenuwstelsel kan ik heel fijn gevoelig testen en ook veel averse reacties voorkomen. Voor al mijn cliënten geldt dat ik maar met max 5 a 6 middelen werk per behandelronde van 2 maanden, als je causaal test en werkt heb je ook niet meer middelen nodig! De kunst is het juiste te vinden en het juiste toe te passen!

Meer voorbeelden uit mijn praktijk:

– mensen melden dat als je een paar dagen hun supplementen en of B12 niet innemen dat ze zich dan echt snel slechter voelen, dit is een typisch kenmerk van een overactieve NO-cyclus! Dit heeft niets met tekorten te maken, vaak slikt men deze supplementen al langer en wat men louter doet is een klein beetje inflammatie blussen, dat is waarom men zich slechter voelt als men het niet meer inneemt, de inflammatie gaat omhoog en dat geeft nog meer klachten.

Inflammatie blussen mbv supplementen is maar een druppel op de gloeiende plaat! En geen effectieve behandeling! Inbreken op de overactieve NO-cyclus en deze causaal behandelen is de kunst! Elke client krijgt persoonlijke begeleiding van mij hierbij omdat het echt een zeer precies werk is waarbij overbelasting voorkomen dient te worden.