Thiol free diet

Thiol Free Diet als voedingsadvies indien er sprake is van thiol-intolerantie in het lichaam. Thiolen zijn bepaalde zwavelverbindingen in voedsel. Dit kan bepaald worden met oa: het Epigenetisch Testmodel, bloedonderzoek en 23andMe. Sinds juni 2017 maak ik veel gebruik van dit dieet advies, omdat zeer veel mensen op thiol-intolerant testen met de 4 markers in mijn Epigenetische Testmodel.

Thiol-intolerantie heeft meerdere effecten op het ontregelen van de systeem biologie / biochemie van het menselijk lichaam, hierdoor wordt vooral meer ammoniak geproduceerd, wat een zeer belastende factor kan zijn bij chronische klachten / ziekten. Ammoniak is giftig voor het lichaam en veroorzaakt inflammatie, in alle cellen, dit kan een rol spelen bij oa. lever/nier/lymf ontgifting, neurologische inflammatie, darmklachten met diarree en obstipatie (de inflammatie door de ammoniak geeft versnelde of vertraagde uitlaat van de ontlasting). De inflammatie door de ammoniak geeft verslechtering van detox vermogen van lever/nier/lymf en verslechtering van de energiehuishouding. Ook geeft ammoniak verminder vermogen om neurotransmitters aan te maken (door verlaging van BH4). Dit is dus een zeer grote factor in de systemische ontregeling van de biochemie van lichaam.

Veel cliënten in mijn praktijk hebben baat bij dit dieet en melden significante vermindering van hun klachten. Door heel veel minder Thiolen te eten, verminderd de ammoniak belasting en kan de stofwisseling op vele fronten verbeteren. Dit effect is niet met supplementen te bereiken.

Zelf proberen kan! Eet 2 maanden Thiol Free en bekijk wat het voor je doet. Twijfel je en wil je bepaald hebben of het van belang is voor jouw stofwisseling, plan dan jouw consult om dit te testen, met 1 consult kan dit goed bepaald worden.

Nederlandse vertaling als pdf: Thiol free dieet

Op Facebook is er de besloten groep: Thiol Free Inspiration voor uitsluitend recepten

Bronvermelding meer uitleg, vertaling van, en met toestemming van Andy Cutler

Meer uitleg Dr. Jockers