ADHD en Nieuwetijds kinderen

Aan steeds meer kinderen en jongeren met ADHD, worden reguliere geneesmiddelen voorgeschreven. De Stichting Farmaceutische Kengetallen, SFK, heeft vastgesteld dat in 2008, 726.000 keer ADHD-pillen als Ritalin, Strattera en Concerta zullen worden verstrekt. Dat is 16% meer dan in 2007, en maar liefst 249% meer dan in 2002. Deze reguliere medicijnen onderdrukken alleen het drukke gedrag maar pakken niet de oorzaak aan. Als de inname van de medicijnen gestopt wordt, vallen de kinderen vaak weer terug. Ook zijn de langetermijneffecten, van het gebruik van deze medicijnen, niet bekend!

Risico’s van Ritalin in Trouw

________________________________________

Anders ADHD

Op vrijdag 30 oktober 2015 gaf Monica van der lem een mini-presentatie @ Bijeenkomst “Anders ADHD” te Honselersdijk over vitamine B12-tekort MTHFR Methylatie 2andMe in relatie tot ADHD.

Klik HIER om deze mini-presentatie te bekijken

________________________________________

Nieuwetijds kinderen

Iedereen beschikt over intuïtieve kwaliteiten. Bij nieuwetijds kinderen zijn de intuïtieve kwaliteiten sterker ontwikkeld dan bij de gemiddelde mens. Hierdoor zijn ze overgevoelige, en staan ze ook bekend als hoog sensitieve kinderen en -personen (HSP). Zij voelen emoties, sfeer, en energieën van anderen, en de verschillende plaatsen waar ze zijn, heel sterk aan. Ze zijn duidelijk gevoeliger voor indrukken uit de zichtbare- en onzichtbare wereld. Vaak hebben deze kinderen een vorm van paranormale begaafdheid. Ook ADHD kinderen, met de vormen ADD en PDD-NOS, en Autistische kinderen vallen onder de nieuwetijds kinderen, dit omdat hun problematiek in de meeste gevallen dezelfde achtergrond heeft : overgevoeligheid. Deze zogenoemde ‘ontspoorde’ kinderen krijgen in de hulpverlening nogal eens een label opgeplakt dat niet bij hen past, omdat hier wordt uitgegaan van onderliggende problematiek in plaats van onderliggende kwaliteiten. Problemen kunnen voorkomen of opgelost worden door kinderen herkenning en erkenning te geven voor wie ze zijn.

________________________________________

Holistische Natuurgeneeskundige Therapie volgens de 5 Natuurgerichte Principes kan een positief effect hebben op hoog sensitieve kinderen en -personen (HSP), ADHD, ADD en PDD-NOS.

Hieronder de verschillende behandelvormen die een positief effect kunnen hebben : Met behulp van de Asyra analyse is het mogelijk om te dieper liggende oorzaken op te sporen, welke dan o.a. met Nieuwetijds Homepathie, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde te behandelen zijn. Het aanleren van verschillende energetische schoonmaak- en grondingstechnieken, heeft ook vaak een positief effect.

Bij ADHD is aanpassing van het eetpatroon vaak noodzakelijk. Een gezond slaapadvies en Energetisch Management kan ook een positief effect hebben.

Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut, Monica van der Lem, is zelf ook zeer hoog sensitief, en kent hierdoor de klappen van de zweep maar al te goed.

ZEER BELANGRIJK = Optimaliseren van vitamine B12 en de methylatie is van groot belang bij ADHD en Nieuwetijds kinderen

Meer informatie op de pagina’s VITAMINE B12-TEKORT en METHYLATIE en MTHFR en NUTRIGENOMICS

________________________________________

Meer informatie is ook te lezen op de pagina: Hoog Sensitieve Personen (HSP)