Gebitsproblemen en verborgen ontstekingshaarden

Vaak een gemiste diagnose bij aanhoudende gezondheidsproblemen en men al jaren bezig is en maar niet beter wordt.

Monica van der Lem kent deze klap van de zweep maar al te goed zelf. In 2016 tm 2021 enorm heftige neurologische problemen gehad, zeer overgevoelig hoofd, veel last van prikkels, bewegende beelden, geluid, moeite met multi-tasken, invaliderende aangezicht zenuwpijn, psychische klachten zoals angst- en paniekaanvallen, woede aanvallen en depressiviteit. Na 4 jaar kwam aan het licht dat ik verborgen ontstekingshaarden in mijn gebit had, in 3 van de 4 kaken! ten gevolge van 3 wortelkanaal behandelde kiezen en zelfs ook 1 levende kies waar ontsteking was ontstaan. Na het trekken van een andere levende kies die ook stonk toen de kroon er af viel tijdens het eten, was ik 3 dagen later niet meer depressief en na het trekken van 3 kiezen in 1 keer, waarvan 2 wortelkanaal behandelde en 1 levende (2 van de 3 ontstoken en stinken) ook weer na 3 dagen voelde ik mij heel veel beter en neurologisch veel scherper, helderder, vrolijker en veel minder overgevoelig voor prikkels. Deze verborgen ontstekingshaarden waren niet op de tandarts foto’s te zien! Anno juni 2021 ben ik 85% hersteld, maar nog steeds bezig met het saneren en schoonmaken en behandelen van deze problematiek die ik heb.

Het nare van deze situatie is dat door de jaren heen steeds meer bacterie groei (wat ook veel neurologische inflammatie geeft) en toxinen productie , methyl mercaptan (wat ook erg neurotoxisch is), langzaam steeds meer klachten geven, omdat het via de lymfe zo het lichaam in lekt, en men heeft niet door dat het vanuit het gebit komt!

Door mijn persoonlijke ervaring en mijn kennis en ervaring als behandelaar (sinds 2007 en reeds duizenden mensen behandeld en getest) weet ik nu na 2 behandelingen dit te diagnosticeren en verwijs ik mensen dan ook door naar biologische tandarts om dit te behandelen. Ik kan daarbij zeker wel aanvullend behandelen wat ook noodzakelijk is, met name bacterie detox en liposomale/nano-binders.

Het is een moeilijke en lange behandeling want met herbals en homeopathie kom je er moeilijk bij in je gebit, alhoewel langer homeopathische bacterie detox (wel 2 a 3 jaar) zeker waardvol kan zijn. Vaak zjin de stoorvelden zwakke poreuze tanden en kiezen en heeft men veel bacterie groei en ook nog eens wortelkanaal behandelingen hebben gehad, dan is het echt nodig om te trekken en zeer goed schoon te maken tot aan het kaakbot.

Wat ook waardevol is dat ik dit nu snel door heb, waardoor onnodige kosten voor lange en meerdere behandelingen met veel supplementen bespaart worden, wat vaak al jaren lang is gedaan bij verschillende behandelaars, want deze problematiek heeft een hele andere behandeling nodig.

De gewone tandarts foto laat vaak niets zien!

Een CBCT (Cone Beam Computer Tomografie) is dan het juiste alternatief om wel belastingen en of ontregelingen aan te tonen en of uit te sluiten. Een CBCT-scan creëert haarscherp en zeer nauwkeurig beeld van het gebit op driedimensionale wijze. De 3D-beelden kunnen de kleinste ontstekingen laten zien, ligging van de zenuwen, positie van gebitselementen en kunnen informatie geven over chronische onbegrepen (pijn)klachten, zoals bv ook hoofdpijnen, migraine, aangezichtszenuwpijn en psychische klachten.