Bijnieruitputting

Veel mensen denken dat ze ziek zijn van bijnieruitputting. Dit is waar en ook niet waar. Ten gevolge van chronische stress, zoals emoties, trauma, early life stress, maar ook chronische stress in de vorm van chronische inflammatie door een overactieve NO-cyclus, treedt er downregulation (verminderde functie) op van de bijnieren, met als gevolg een tekort of een ontregelde productie van cortisol.

In speeksel kan men een cortisol dag curve testen, op 4 momenten van de dag wordt een speeksel monster afgenomen en kan men de waardes in kaart brengen, maar dan zeg ik weer, dit is een onderzoek waarbij eigenlijk het gevolg getest wordt, niet de oorzaak.

Causaal (= oorzakelijk) behandelen van bijnieruitputting betekend dat de overactieve NO-cyclus behandeld moet worden. Overactieve NO-cyclus komt vooral door: chronische stress reacties van onverwerkte emoties, early life stress, trauma en kindpatronen en belastingen met infecties (bacterien, virussen, schimmels, parasieten, lyme en co-infecties), belastingen met te veel straling, belasting door allergische reacties en soms ook belastingen ten gevolge van vaccins waardoor het lichaam decompenseerde. Dit alles geeft heel veel inflammatie en dat heeft als gevolg: bijnieruitputting.

Bijnieruitputting is dus een gevolg en geen oorzaak.

Dat is ook de rede dat veel supplementen die zogenaamd goed zijn voor de bijnieren om te stimuleren niet goed werken, die bijnieren hebben ook geen stimulans nodig, er moeten belastingen worden weg gehaald, dan gaat de bijnierfunctie normaliseren.

Effectief behandelen van de overactieve NO-cyclus is eerste keus als behandeling, met mijn Epigenetische Testmodel kan ik testen welke middelen daarbij behulpzaam kunnen zijn.