ME / CVS

Monica van der Lem is gespecialiseerd in de behandeling van burnout, vermoeidheid en chronische vermoeidheid ME / CVS.

De stapeling van ontregelde factoren kunnen een oorzaak zijn van het ontstaan van aanhoudende vermoeidheid en ME / CVS. Een multi-factorele behandeling is dan een mogelijkheid. Hierbij is altijd sprake van een overactieve NO-cyclus. Meer info overactieve NO-cyclus

Monica werd in 1998 intens moe met het pfeiffervirus. De jaren erna werd zij alleen maar meer moe wat resulteerde in 5 jaar lang een hevige vorm van ME/CVS. Na reguliere- en complementaire behandelingen is zij sinds 2003 100% klachtenvrij en “wonderbaarlijk” genezen.

Op zaterdag 22 september 2012 heeft Monica van der Lem een lezing gegeven tijdens de jongeren bijeenkomst van de ME Stichting Nederland. Deze lezing ging over haarzelf en haar eigen levenservaring als patient en als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut / Medisch Analiste Klinische Chemie & Hematologie met betrekking tot ME/CVS. Anno 2021 heeft zij meer dan 2000 mensen behandeld waarvan 75% van deze mensen vermoeidheid/ME/CVS als hoofdklacht hadden.

________________________________________

ATP is HET molecuul wat ons energie geeft en dit wordt gemaakt met de citroenzuurcyclus in de energiefabriekjes van onze cellen: de mitochondria. Het behandelen van mitochondria disfunctie is essentieel.

Causaal behandelen van een overactieve NO-cyclus is van groot belang!